Ann Cox

Ann zette in 2002 haar eeste stappen als koordirigente bij dameskoor ‘Muzamigos’ in Hasselt. In september 2006 kwam daar kinderkoor Lirica bij en sinds vorig schooljaar de ‘Liricapoentjes’. Ann was zelf nog koorlid van het meisjeskoor en maakt al jaren deel uit van het bestuur van Lirica. Ze studeerde Orthopedagogie aan de Katholieke Hogeschool Limburg Hasselt. Daarnaast behaalde zij het diploma van Bachelor in de Creatieve Therapie, afstudeerrichting Muziek in Sittard.

Zij volgde tal van dirigentencursussen en behaalde het diploma koordirectie aan het conservatorium van Hasselt bij Jos Cuppens, Marcel Lambrichts en Els Crommen. Ze was 10 jaar lang werkzaam in Tienen bij de Stichting Delacroix als muziektherapeute bij volwassenen met mentale handicap. Ook gaf ze via de muziekacademie in Sint-Truiden lessen muzische vorming in verschillende lagere scholen. Sinds 2014 is Ann tewerkgesteld in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Hasselt en woonzorgcentrum Sint-Franciscus in Tongeren als muziektherapeute. 

Rossella Miglionico

Pianiste (Genk °1992)

Ze begon als 10-jarige in de pianoklas van Brigitte Timmermans aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Genk. Daar maakte ze deel uit van de Jong-Talenten-Klas, waardoor ze de kans kreeg om op diverse podia op te treden.

Rossella’s groeiende liefde en interesse voor muziek en zeer specifiek voor piano, werd door haar pianoleerkracht aangemoedigd en resulteerde in een toelatingsproef op het Lemmensinstituut te Leuven in 2010.

Na haar toelating vatte ze haar hogere studie aan bij Frans Van Beveren. Vanaf haar derde bachelor volgde ze ook les bij Joop Celis. In 2016 studeerde ze af als Master in de Muziek. Tijdens haar Master ontwikkelde zich ook een nieuwe passie binnen de muziekwereld: het koorleven. In 2015 zette ze haar eerste stappen als dirigente. Tegenwoordig dirigeert Rossella het gemengd koor Box-sing in Genk, Boxbergheide. Sinds 2019 is ze ook actief als dirigente van het jeugdkoor.

Als pianoleerkracht is Rossella actief in de Genkse Academie en het Stedelijk Conservatorium in Hasselt, waar ze momenteel koordirectie volgt bij Ludo Claesen.