Ann Cox

Ann zette in 2002 haar eeste stappen als koordirigente bij dameskoor ‘Muzamigos’ in Hasselt. In september 2006 kwam daar kinderkoor Lirica bij en sinds vorig schooljaar de ‘Liricapoentjes’. Ann was zelf nog koorlid van het meisjeskoor en maakt al jaren deel uit van het bestuur van Lirica. Ze studeerde Orthopedagogie aan de Katholieke Hogeschool Limburg Hasselt. Daarnaast behaalde zij het diploma van Bachelor in de Creatieve Therapie, afstudeerrichting Muziek in Sittard.

Zij volgde tal van dirigentencursussen en behaalde het diploma koordirectie aan het conservatorium van Hasselt bij Jos Cuppens, Marcel Lambrichts en Els Crommen. Ze was 10 jaar lang werkzaam in Tienen bij de Stichting Delacroix als muziektherapeute bij volwassenen met mentale handicap. Ook gaf ze via de muziekacademie in Sint-Truiden lessen muzische vorming in verschillende lagere scholen. Sinds 2014 is Ann tewerkgesteld in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Hasselt en woonzorgcentrum Sint-Franciscus in Tongeren als muziektherapeute. 

Karlijn Noten

Na haar vooropleiding in de Academies van Tessenderlo (Christiane Volders) en Genk (Lieve Leonaers), startte Karlijn Noten (°1993) in september 2011 haar opleiding aan het LUCA School of Arts, campus Lemmens. Ze vervolledigde er in juni 2016 haar masteropleiding zang, in de klas van Dina Grossberger, Gerda Lombaerts en Annelies Van Gramberen.Als jonge soliste verleent ze regelmatig haar medewerking aan koorprojecten en concerten. Karlijn vertolkte daarnaast o.m. rollen als La Contessa (Le Nozze di Figaro), Donna Anna (Don Giovanni) en Tweede Dame (Die Zauberflöte) in Mozarts bekende opera’s. Dit in België, Nederland en Duitsland. Momenteel bereidt ze zich voor op audities in binnen- en buitenland. Karlijn is sinds september 2015 als dirigente verbonden aan het jeugdkoor ‘Vocalis’ uit Hoeselt, en vanaf december 2016 is ze actief als dirigente van het jeugdkoor Lirica. Ze volgt momenteel ook een opleiding koordirectie bij Ludo Claesen, aan het Conservatorium in Hasselt. Daarnaast is ze zelf actief als lerares zang en koor in de Academies van Tongeren en Hasselt.