Na de oprichting in 1972 groeide het jeugdkoor Lirica onder leiding van toenmalig dirigent Jos Venken uit tot één van de betere koren in Vlaanderen, dat op nationale en internationale festivals en wedstrijden steeds sterk presteerde en menige concerten luister bijzette. Na de zwanenzang van Jos in december 2016 nam Karlijn Noten de dirigeerstok met veel enthousiasme over. Vanaf september 2019 gaat Rossella Miglionico  het jeugdkoor dirigeren.

Het jeugdkoor in zijn huidige bezetting bestaat uit een 25-tal meisjes tussen 12 en 22 jaar. Bij een nieuwe dirigent hoort natuurlijk ook een nieuw repertoire, waar ze ons intussen al tijdens de jaarlijkse Kerst- en Lenteconcerten van lieten genieten. Daarnaast kreeg het jeugdkoor ook al de kans om aan enkele mooie projecten mee te werken. Het hoogtepunt was zonder twijfel de opening van het cultuurseizoen in C-mine afgelopen september, waar ze samen met jeugdkoor Vocalis de filmmuziek van Tim Burton mochten zingen. Dit voor een uitverkochte zaal en in aanwezigheid van Tim Burton himself!

Het jeugdkoor repeteert elke vrijdagavond van 18u tot 20u in de crypte onder de kerk van het Centrum en verwelkomt altijd graag nieuwe leden.